De zomer is begonnen! Daarom delen wij graag de beste tips voor een heerlijke BBQ naast de tent. Of je nu gewoon lekker op vakantie gaat in eigen land of naar de Costa Brava, de BBQ gaat op vakantie altijd aan! Hier hebben wij een paar tips en tricks voor de meest heerlijke BBQ experience op vakantie.

 1. Zorg voor een geschikte BBQ
  Het is handig om een BBQ te hebben met deksel. Hierop zijn namelijk ‘Low&Slow’bereidingen mogelijk! Een goede BBQ hiervoor is bijvoorbeeld een Weber (bijvoorbeeld de WGA). Deze barbecue kan bijna alles wat de grote jongens ook kunnen. Het is een compacte barbecue ideaal om meet te nemen. Op deze barbecue is van alles te bereiden zoals pulled pork, picanha of een zeebaars. Binnen no-time verplaats je de kolen en kan je direct burgers grillen of een zalm roken.

 2. Neem de juiste gereedschappen mee
  Om de Pittmaster van de camping te worden dien je te beschikken over de juiste gereedschappen. Natuurlijk hoef je niet alle gereedschappen mee te nemen van het thuis front, echter zijn er een aantal accessoires die niet mogen ontbreken. Neem deze tools dan ook altijd mee;  Thermometer, tang, handschoenen, goed geslepen messenset en natuurlijk een schoonmaakborstel om je barbecue mooi schoon te houden. Daarnaast is het handig om altijd olijfolie, keukenrol en zout en peper binnen handbereik te hebben.
  Mocht je de ruimte hebben kan je natuurlijk altijd meer mee nemen.

 3.  Hou alles netjes en schoon
  Probeer altijd schoon te werken! Bewaar je verse producten goed gekoeld en maak altijd  je gereedschappen tussentijds schoon om kruisbesmetting te voorkomen. Een schone BBQ is bij een echte Pittmaster een must!  Maak de barbecue altijd na gebruik goed schoon.

 4.  Veiligheid boven alles
  Op een camping zit een ongeluk in een klein hoekje met al die tenten en bomen dicht bij elkaar en vaak ook bij de barbecue. Daarnaast rennen de kinderen vaak ook nog eens rondjes om de barbecue. Dit is niet echt ideaal met gloeiend heet houtskool en/of briketten. Het is dan ook belangrijk dat je de BBQ goed positioneert. Zorg dat deze beschut staat, op een stevige ondergrond en houd voor de zekerheid een emmer water achter de hand. Let er tevens op dat vaak bij een compacte barbecue alle elementen erg warm kunnen worden. Het gebruik van handschoenen zijn dan ook zeker aan te raden.

 5. Internationale namen van vlees
  Natuurlijk wil je op vakantie alleen het beste vlees. Haal deze dan ook bij een echte slager, altijd beter dan uit de supermarkt. Lees je van tevoren alvast even in en leer de belangrijke stukken vlees uit je hoofd in de taal van je vakantieland. Weet jij al wat een entrecote in het spaans betekent en runderlende in het frans?

Wij wensje je alvast een fijne vakantie met heerlijke BBQ’s  in het zonnetje!!!!

De Heeren van Driebergen