Masterclass Food Fotografie

“Een goed gerecht vertelt een verhaal — en met de juiste foto proef je het al voor de eerste hap. Of het nu gaat om een dampend bord pasta, een vers ingrediënt of een perfect gestylde tafel: foodfotografie vangt de smaak in beeld.”

Sinds 2020 organiseert de Heeren van Driebergen: “Masterclass Food Fotografie”!  Een unieke samenwerking tussen Kookstudio De Heeren van Driebergen en culinair fotograaf Anoeska Vermeij!
Of je nu een fotograaf, foodblogger, horecaondernemer, contentcreator of gepassioneerd thuiskok bent, met de juiste technieken maak jij beelden die hongerig maken. In deze masterclass delen we alle tips & tricks uit het vak.

We duiken in deze masterclass in de wereld van de food-fotografie. Door social media, foodmagazines, kookboeken, foodblogs etc, is deze niche in de fotografie onverminderd populair. En als je een mooi gerecht maakt, wil je daar ook een goede foto van, toch?! Er zijn dan ook steeds meer fotografen die zich met foodfotografie (willen) bezighouden.

De Kookstudio is hiervoor de perfecte locatie; alles bij de hand om mooie gerechten te maken en ruimte genoeg om te fotograferen.
Deze Masterclass is dan ook een intensieve dag met uitleg, voorbeelden en ruimte en tijd genoeg om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de dag ontvang je een magazine als naslagwerk.

Op deze inspirerende en praktische dag leer je:

  • Hoe je gerechten op een smakelijke manier in beeld brengt
  • Werken met verschillende vormen van licht
  • Compositie & styling
  • Storytelling en het opzetten van een fotoshoot
  • Koken voor foto’s

Voor wie?
Voor chefs, koks en bakkers die hun gerechten mooi willen leren fotograferen, voor fotografen die zich willen verdiepen in foodfotografie, voor food-bloggers en receptenmakers, kortom voor iedereen die zich vanuit interesse of professie bezighoudt met fotografie en/of eten. Het is handig als je in ieder geval wat basis kennis hebt van fotografie; omdat we ons deze dag specifiek gaan richten op foodfotografie, zal er niet al te veel tijd/ruimte zijn voor uitgebreide uitleg over de basisbegrippen van fotografie. Natuurlijk is er wel ruimte om al doende hier wat over te vragen natuurlijk.

Chefs Special!
Sinds 2024 zijn we ook gestart met een masterclass voor de chefs gezien deze vaak niet op zaterdag beschikbaar zijn. Nu in 2025 ook een Masterclass Food Fotografie op maandag!! Hier verdiepen we ons vooral op shoots voor restaurants en chefs!

Wat breng je mee?
Je camera natuurlijk! En een statief is ook handig. Vergeet niet te zorgen voor opgeladen accu’s en lege geheugenkaartjes.

Alle overige zaken zoals producten, props, studiolampen etc. worden door ons verzorgd. Inclusief lunch, koffie, thee en water gedurende de dag, en naslagwerk/reader.

€ 149,50
incl lunch, koffie,thee, mineraalwaters en naslag reader

Chef: Anoeska Vermeij
Dag: Maandag en Zaterdag
Aantal: 4x per jaar
Tijd: 10:00 – 17:00

Minimaal aantal personen: 8.

Data 2025
Zaterdag 1 november 2025

maandag 23 februari 2026 (Chef’s Special)

zaterdag 18 april 2026

Lees hier alles over de
Masterclass Food Fotografie

Over Anoeska
Opgeleid en al jaren werkzaam als professioneel fotograaf, werk ik voor veel verschillende opdrachtgevers, waarbij ik gespecialiseerd ben in food-fotografie en culinaire reportages. Mijn werk brengt mij bij restaurants, producenten, de boer en de teler, kortom alles wat met de ‘voedselketen’ te maken heeft. In mijn studio schiet ik de mooie plaatjes van gerechten en ingrediënten. Ik word er nog steeds enorm blij van wanneer alles op z’n plaats valt, met dat perfecte licht en de mooiste compositie.
Daarnaast heb ik ook gewerkt als chef en weet ik dus mijn weg in de keuken te vinden. Ik ben bezeten van mooi licht. En van mooi eten, dat ook! En ik vind het enorm leuk om zo nu en dan mijn kennis en enthousiasme te mogen delen in workshops en cursussen.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met allergenen.
Mocht u deze hebben dan vernemen wij dit graag en kijken wij naar de mogelijkheden.

De Heeren van Driebergen allergenen

Agenda Masterclass Food Fotografie

Masterclass Food Fotografie 18 april 2026

18 april 2026

Een unieke samenwerking tussen Kookstudio De Heeren van Driebergen en culinair fotograaf Anoeska Vermeij Ben jij een foodie die graag fotografeert, of een fotograaf die zich wil verdiepen infood-fotografie? Dan is deze masterclass voor jou! In deze masterclass duiken we in de wereld van de food-fotografie. Door social media zoals Instagram heeft deze vorm van fotografie een enorme vlucht genomen. En als je een mooi gerecht maakt, wil je daar ook een goede foto van, toch?! Daarnaast zijn er ook steeds meer fotografen die zich met foodfotografie (willen) bezig houden. En de populariteit van foodmagazines, kookboeken en foodblogsneemt onverminderd toe. De Kookstudio is hiervoor de perfecte locatie; alles bij de hand om mooie gerechten te maken en ruimte genoeg om te fotograferen. Deze Masterclass is dan ook een intensieve dag met uitleg, voorbeelden en ruimte en tijd genoeg om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de dag ontvang je een magazine als naslagwerk.

Boek workshop

Masterclass Food Fotografie 1 november 2025 UITVERKOCHT

1november 2025

Een unieke samenwerking tussen Kookstudio De Heeren van Driebergen en culinair fotograaf Anoeska Vermeij Ben jij een foodie die graag fotografeert, of een fotograaf die zich wil verdiepen infood-fotografie? Dan is deze masterclass voor jou! In deze masterclass duiken we in de wereld van de food-fotografie. Door social media zoals Instagram heeft deze vorm van fotografie een enorme vlucht genomen. En als je een mooi gerecht maakt, wil je daar ook een goede foto van, toch?! Daarnaast zijn er ook steeds meer fotografen die zich met foodfotografie (willen) bezig houden. En de populariteit van foodmagazines, kookboeken en foodblogsneemt onverminderd toe. De Kookstudio is hiervoor de perfecte locatie; alles bij de hand om mooie gerechten te maken en ruimte genoeg om te fotograferen. Deze Masterclass is dan ook een intensieve dag met uitleg, voorbeelden en ruimte en tijd genoeg om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de dag ontvang je een magazine als naslagwerk.