Wildweek

31 oktober 2022 - 6 november 2022

Sinds 2019 organiseert de Heeren van Driebergen een heuse wildweek. Een week vol wilde verhalen over jagen en kook technieken van de bereiding van diverse wild. Elke dag heeft zijn eigen thema: van RAUW! tot klein wild tot groot wild tot een wild private dining.

MAANDAG 31 OKTOBER 2022

Goed Geslacht

Goed Geslacht De 5 Wildsoorten :
Deze wildworkshop is ontwikkeld voor (junior) jagers onder het motto: “Goed Geslacht” (is het halve werk)! maar gelukkig weten ook steeds meer geinteresseerden buiten de jacht deze workshop te vinden! 
Je leert tijdens de workshop hoe je de 5 bejaagbare kleinwild soorten van de wildlijst kan schoonmaken en krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het wild panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag en krijg je al het zelf schoongemaakte wild mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren!
De workshop begint bijtijds wij zullen dan ook een snelle hap  verzorgen in de vorm van een verse soep met 2 belegde broodjes.

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 17:45 – 23:00

Prijs:  € 82,50 euro incl. btw
          exclusief dranken

Minimaal aantal personen: 12
Maximaal aantal personen: 20

DINSDAG 1 NOVEMBER 2022

Goed Geslacht

Goed Geslacht De 5 Wildsoorten :
Deze wildworkshop is ontwikkeld voor (junior) jagers onder het motto: “Goed Geslacht” (is het halve werk)! maar gelukkig weten ook steeds meer geinteresseerden buiten de jacht deze workshop te vinden! 
Je leert tijdens de workshop hoe je de 5 bejaagbare kleinwild soorten van de wildlijst kan schoonmaken en krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het wild panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag en krijg je al het zelf schoongemaakte wild mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren!
De workshop begint bijtijds wij zullen dan ook een snelle hap  verzorgen in de vorm van een verse soep met 2 belegde broodjes.

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 17:45 – 23:00

Prijs: € 82,50 euro incl. btw
          exclusief dranken

Minimaal aantal personen: 12
Maximaal aantal personen: 20

WOENSDAG 2 NOVEMBER 2022

Goed Geslacht

Goed Geslacht De 5 Wildsoorten :
Deze wildworkshop is ontwikkeld voor (junior) jagers onder het motto: “Goed Geslacht” (is het halve werk)! maar gelukkig weten ook steeds meer geinteresseerden buiten de jacht deze workshop te vinden! 
Je leert tijdens de workshop hoe je de 5 bejaagbare kleinwild soorten van de wildlijst kan schoonmaken en krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het wild panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag en krijg je al het zelf schoongemaakte wild mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren!
De workshop begint bijtijds wij zullen dan ook een snelle hap  verzorgen in de vorm van een verse soep met 2 belegde broodjes.

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 17:45 – 23:00

Prijs: € 82,50 euro incl. btw
          exclusief dranken

Minimaal aantal personen: 12
Maximaal aantal personen: 20

DONDERDAG 3 NOVEMBER 2022

Ree

Deze wildworkshop is ontwikkeld voor (junior) jagers onder het motto: “Goed Geslacht?”(is het halve werk)? maar gelukkig weten ook steeds meer geïnteresseerden buiten de jacht deze workshop te vinden! 
Je leert tijdens de workshop hoe je een heel ree kan schoonmaken en verwerken in technische delen én je krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het ree panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag in groepjes van 4 per ree en krijg je 1/4 ree mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren! 
De workshop begint bijtijds wij zullen dan ook een snelle hap  verzorgen in de vorm van een verse soep met 2 belegde broodjes.

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 17:45 – 23:00

Prijs:  € 100,- euro incl. btw
          exclusief dranken

Minimaal aantal personen: 8
Maximaal aantal personen: 12

VRIJDAG 4 NOVEMBER 2022

Ree

Deze wildworkshop is ontwikkeld voor (junior) jagers onder het motto: “Goed Geslacht?”(is het halve werk)? maar gelukkig weten ook steeds meer geïnteresseerden buiten de jacht deze workshop te vinden! 
Je leert tijdens de workshop hoe je een heel ree kan schoonmaken en verwerken in technische delen én je krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het ree panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag in groepjes van 4 per ree en krijg je 1/4 ree mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren! 
De workshop begint bijtijds wij zullen dan ook een snelle hap  verzorgen in de vorm van een verse soep met 2 belegde broodjes.

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 17:45 – 23:00

Prijs:  € 100,- euro incl. btw
          exclusief dranken

Minimaal aantal personen: 8
Maximaal aantal personen: 12

ZATERDAG 5 NOVEMBER 2022

Wild Diner

NIEUW!!! Wild diner bij de Heeren van Driebergen. Onze ervaren chef en jager Thijs Staffhorst zal een 4 gangen wild diner koken. U kunt hiervoor een tafel reserveren en de chef zal heerlijke wildgerechten voor uw bereiden en zal tevens bij elk gerecht de bereidingswijze voor u op papier zetten. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd terecht bij de chef!

Daarnaast worden door gerechten begeleid door heerlijke wijnen uitgekozen door de chef en gastheer persoonlijk!

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: Inloop vanaf 17:00 uur (op reservering)

Prijs:  € 95,50,- euro incl. btw
          incl. wijnarrangement per gang, excl overige dranken

Minimaal aantal personen: 15
Maximaal aantal personen: 30

ZONDAG 6 NOVEMBER 2022

RAUW!

Na meerdere succesvolle edities van RAUW! kunnen we natuurlijk niet anders dan deze leerzame wildworkshop te continueren. Deze workshop is voor de stoere mannen en vrouwen want we gaan van schot tot bord!

RAUW! is inmiddels een begrip in de jagerswereld. Dé wildworkshop welke je als culinair avonturier en jager gevolgd moet hebben.

De workshop bestaat uit drie delen:
– een ochtendwandeling op landgoed Sandenburg in Langbroek onder begeleiding van een ervaren Jachtopziener.
– Het bereiden van wild en zelf panklaar maken, inclusief een demo van de chef.
– 3 gangen koken met wild en natuurlijk samen aan tafel dineren.

De RAUW Wildworkshop is informatief en uitdagend op alle vlakken en staat garant voor een gezellige en leerzame dag!

Chef: Thijs Staffhorst
Tijden: 10:00 – 19:00
Dag: Zondag
Aantal: 5x per jaar

WILDWEEK 2021