De Heeren van Driebergen wilddiner 2

Het culinaire wildseizoen is begonnen en dat betekent heerlijke gerechten vers uit de natuur.
Bij de Heeren van Driebergen gaan wij dan ook van schot tot het bord met verschillende workshops RAUW! en natuurlijk de wildweek. Hieronder enkele culinaire tips die u kunt gebruiken in het wildseizoen.

 1. Biefstuk
  De bereiding van wild wordt vaak als lastig ervaren, dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Start met de bereiding van een hertenbiefstuk.  De smaak hiervan is niet te uitgesproken wat de meeste wildsoorten wel hebben. Zeer goed om mee te beginnen, daarnaast is het ook niet te moeilijk te bereiden.
 2. Het gebruik van wijn
  Het gebruik van wijn kan vaak niet gemist worden bij de bereiding van wild. Het is dan ook aan te raden om dezelfde wijn te gebruiken als die je ook uitserveert tijdens het diner, dit versterkt uiteindelijk de smaken van het gerecht.  Men gaat vaak voor rode wijn bij wild maar wist u dat een witte chardonnay heerlijk is bij fazant
 3. Marinade
  Een marinade bij wild is meestal sterk af te raden gezien de smaak van het wild al zeer sterk is en een marinade kan afdoen aan deze heerlijke smaak.  Echter kunnen marinades er wel voor zorgen dat het vlees malser van smaak wordt.  Kies de marinades dus zorgvuldig uit.
 4.  Een aparte combinatie
  Het klinkt misschien als een aparte combinatie maar een malse hertenbiefstuk gaat op een goede manier samen met chocolade saus. De saus versterkt de heerlijke smaak van de hertenbiefstuk! Een aparte combinatie maar probeer het eens uit!
 5. Het beste van wild
  Welk stuk wild is het beste? Dit verschilt heel erg. Zo smaak konijn in de herfst en winter het lekkerst. De rug en achterbout van de ree, hert en het wild zwijn hebben de beste smaak, dus kies dan ook voor dit gedeelte. Van de haas is de rug weer het meest smaakvol. Zo blijkt, ieder dier heeft zijn eigen kenmerken.

Wij wensen u alvast een prachtig wildseizoen toe!!

De Heeren van Driebergen